Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Arkiva
Hemorroidet

Çfarë janë hemorroidet? Termi hemorroide i referohet një situate në të cilën venat përreth anusit ose pjesës së poshtme të rektumit janë të fryra dhe të skuqura. Hemorroidet mund të jenë shkak i shtërzimeve për të defe...

HPV (Human Papiloma Virus)

Te pergjithshme Ne kete grup perfshihen me shume se 150 lloje virusesh. Nga keto mbi 30 tipe infektojne zonen genitale. Cdo virusi i jepet nje numer, i cili quhet tipi i HPV. Vetem 80 prej tyre u jane studiuar sekuencat ne menyre te plote. HPV permban ADN qe kolonizon epitelin m...

Kategoritë: 
Citomegalovirusi (CMV) në shtatzani

Te pergjithshme Citomegalovirusi (CMV) i perket familjes se herpesviruseve. Ai eshte nje virus me AND dhe eshte virus i zakonshem i cili mund te infektoj kedo. Shume njerez nuk e dine qe e kane virusin dhe rrallehere mund te shkaktoj problem tek njerezit e shendet...

Kategoritë: 
Çfarë i shkakton Aknet?

Akne vulgaris është patologjia më e shpeshtë e lëkurës që prek kryesisht adoleshentët, por që mund të shfaqet praktikisht në çdo moshë. Ajo pë...

Kategoritë: 
Thonjtë dhe shëndeti: Lexoni Shenjat

A e dini se thonjtë tuaj mund të zbulojnë të dhëna për shëndetin tuaj të përgjithshëm? Një pikë e bardhë këtu, një nuancë rozë atje, ose ndonjë valëzim ose gunga mund të jetë një shenjë e sëmundjes në trup. Problemet në mëlçi, mushkëri dhe zemër mund...

Kategoritë: 
Vlerat ushqyese të  karrotave

Çfarë janë Karrotat? Karotat janë perime  që u rritën për herë të parë në Afganistan rreth vitit 900 pas Krishtit. Portokallia mund të jetë ngjyra e tyre më e njohur, por ato vijnë edhe në nuanca të tjera, duke përfshirë vjollcën, të verdhë,...

Cilat janë shenjat më të zakonshme të depresionit?

Çrregullimet depresive janë sëmundje në të cilat ulja e vazhdueshme e humorit dhe mungesa e ndjenjës së kënaqësisë në jetë (anhedonia) janë tipare të dukshme dhe të qëndrueshme. Çrregullimet depresive ndahen në Depresion Madhor (që mund të ketë një episod të vetëm ose episode të përsëritura...

Kategoritë: 
Akalazia-“Vështërsia në gëlltitje”

Çfarë është akalazia? Akalazia është një sëmundje e rrallë e muskujve të ezofagut (tubit të gëlltitjes). Termi akalazi do të thotë "pamundësi relaksimi" dhe i referohet paaftësisë së sfinkterit të poshtëm ezofageal (muskulit unazor i cili ndodhet midis sfinkterit të poshtëm d...

Kategoritë: