Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Alergologji & Imunologji
Vitaminë C, çfarë duhet të dini?

Vitamina C është një lëndë ushqyese shumë e rëndësishme për organizmin. Marrja e dozave të mjaftueshme e kësaj vitamine është veçanërisht e rëndësishme për mirëmbajtjen e një sistemi imunitar të shëndetshëm. Vitamina C luan një rol të rëndësishëm në shërimin e plagëve, forcimin e kockav...

Alergjitë dhe llojet e tyre

Alergjia ushqimore Alergjitë ushqimore prekin sot 4-6 përqind të fëmijeve dhe rreth 4 përqind të adultëve. Me shpesh alergjitë ndaj ushqimeve shfaqen herët në moshat pediatrike, por ato mund të prekin çdo moshë. Mund të ndodhë që alergjia ndaj ushq...

Alergjia nga kikirikët

Alergjitë e zakonshme nga ushqimet, si nga qumështi i lopës apo vezët, përgjithësisht largohen me fëmijërinë, ajo nga kikirikët rrallë mund të kalojë. Kjo lloj alergjie i shoqëron gjatë gjithë jetës 80% të personave që e kanë. Simptomat...

Astma gjatë shtatzënisë

Astma është sëmundje inflamatore e rrugëve ajrore e karakterizuar nga rritje e përgjigjes së pemës trakeobronkiale ndaj stimujve të shumtë. Është gjendje kronike që mund të prekë zakonisht shtatzëninë. Sëmundja është episodike, karakterizohet nga përkeqësime të ndërmjetësuara nga periudha asim...