Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Endokrinologji
A është diabeti tek fëmijët gjithmonë i tipit 1?

Kur diabeti diagnostikohet te të rriturit apo fëmijët, pyetja që vijon zakonisht është nëse është tipi 1 apo 2? Ndërkohë, kërkimet gjenetike kanë zbuluar dy lloje të tjera të diabetit: Diabeti me fillimin e pjekurisë së të rinjve (MODY) dhe diabeti latent autoimun tek të rriturit (LADA). Nëse njih...

Kategoritë: 
Diabeti i shtatzënisë

Sikur dhe tipat e tjere te diabetit, diabeti i shtatezanise ndikon ne menyren e perdorimit qelizor te glukozes. Vlerat e larta te sheqerit demtojne shendetin e nenes dhe te femijes ne te njejten kohe.Pas lindjes, vlerat e sheqerit normalizohen, por mbetet reziku per te patur diabet te tipit 2 ne te ardhmen....