Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Gastroenterologji
Fisurat anale ( çarje e anusit apo kanalit anal )

Çfarë janë fisurat anale? Fisura anale është një çarje e anusit apo kanalit anal. Kanali anal është pjesa fundore e zorrës se trashë midis rektumit dhe anusit. Kjo gjendje disi e zakonshme, prek njësoj si meshkujt dhe femrat, të rinjtë dhe te moshuarit. Fisurat janë shumë të zakonsh...

Procedura e vendosjes së balonit gastrik

Arritni rezultate pa operacion Procedura e Balonit gastrik është një zgjidhje jo kirurgjikale për t'ju ndihmuar të humbisni në peshë, pa qenë e nevojshme nderhyrja me kirurgji. Nëse keni provuar dietën pa sukses afatgjatë, dhe nuk deshironi të kryeni procedura kirurgj...

Kategoritë: 
Ikteri (zverdhja)

Çfarë është Ikteri? Ikteri (zverdhja), është çngjyrosje në të verdhë e lëkurës, e membranave të mukozës dhe pjesës së bardhë të syve si rezultat i rritjes së sasisë së bilirubinës në gjak. Ikteri është shenjë e një sëmundjeje në proces. Bilirubi...

Hemorroidet

Çfarë janë hemorroidet? Termi hemorroide i referohet një situate në të cilën venat përreth anusit ose pjesës së poshtme të rektumit janë të fryra dhe të skuqura. Hemorroidet mund të jenë shkak i shtërzimeve për të defe...

Akalazia-“Vështërsia në gëlltitje”

Çfarë është akalazia? Akalazia është një sëmundje e rrallë e muskujve të ezofagut (tubit të gëlltitjes). Termi akalazi do të thotë "pamundësi relaksimi" dhe i referohet paaftësisë së sfinkterit të poshtëm ezofageal (muskulit unazor i cili ndodhet midis sfinkterit të poshtëm d...

Kategoritë: 
Refluksi gastro-ezofageal tek fëmijët dhe adoleshentët

Çfarë është refluksi gastro-ezofageal? Refluksi gastroezofageal ndodh kur përmbajtjet e stomakut kthehen mbrapsht në ezofag gjatë ose pas ushqyerjes. Ezofagu është tubi i ushqimit që lidh gojën me stomakun. Muskujt rrethorë në fund të ezofagut hapen dhe mbyllen për të lejuar ushqim...

Kategoritë: 
Lidhja e venave varikoze (variçeve) me anë të endoskopisë

Variçet ezofageale janë enë jonormale të gjakut të cilat zhvillohen në ezofag. Ato kanë mure jashtëzakonisht të holla dhe presioni i gjakut brenda tyre është shumë i lartë. Ky kombinim i bën variçet ezofageale shumë të rrezikshme pasi ato mund të plasin dhe të shkaktojnë gjakderdhje e cila mund t...

Kategoritë: 
Varicet ezofageale

Çfarë janë variçet ezofageale? Variçet ezofageale janë zgjerim jo normal i venave në pjesën e poshtme të ezofagut (tubi që lidh fytin me stomakun). Variçet ezofageale ndodhin më shpesh tek personat që kanë sëmundje serioze të mëlçisë. Ato zhvi...

Kategoritë: 
Gastritet

Çfarë është gastriti? Gastriti është inflamacion (pezmatim), i mukozës së stomakut. Fatkeqësisht termi “gastrit” është keqpërdorur duke përfshirë nje sërë ankesash në lidhje me problemet e pjesës së sipërme të barkut. Në të vërtetë, te...

Kategoritë: 
Ulçerat

Ulçerat gastrike dhe duodenale janë relativisht të shpeshta në subjektet klinike. Për momentin metoda më e mirë e diagnostikimit të tyre është videoendoskopia e traktit të sipërm tretës (gastroskopia). Doktori lehtësisht kalon gastroskopin (një tub i hollë i cili në majë ka një kamerë), nëpërmj...

Kategoritë: