Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Gjinekologji
Pirja e duhanit në shtatzëninë e hershme

Është vërtetuar se pirja e duhanit në shtatzëninë e hershme dyfishon rrezikun që fëmijët të bëhen agresivë në moshën 5 vjeçare. Një studim i më shumë se 5000 fëmijëve ka treguar në mënyrë të qartë se nënat e të cilëve kanë pirë duhan në 3 muajt e parë të shtatzënisë së tyre, kishin më shumë shanse të kishin...

Kategoritë: 
Sëmundja e mëngjesit

Sëmundja e mëngjesit është një nga simptomat më të zakonshme dhe më të njohura të fillimit të shtatzënisë. Midis 7 dhe 8 nga çdo 10 gra shtatzëna do të ndjehen të sëmura (përzierje) gjatë shtatzënisë së tyre dhe 5 apo 6 nga 10 në të vërtetë do të përje...

Kategoritë: 
Sindroma Down

Kromozome-t përmbajnë të tërë materialin tonë gjenetik. Numri i saktë dhe vendosja e kromozomeve janë të rëndësishme për zhvillimin normal të personit. Sindroma Down është një anomali kromozomesh në të cilën individi ka 3 kopje të kromozomit 21, në krahasim me...

Kategoritë: 
HPV (Human Papiloma Virus)

Te pergjithshme Ne kete grup perfshihen me shume se 150 lloje virusesh. Nga keto mbi 30 tipe infektojne zonen genitale. Cdo virusi i jepet nje numer, i cili quhet tipi i HPV. Vetem 80 prej tyre u jane studiuar sekuencat ne menyre te plote. HPV permban ADN qe kolonizon epitelin m...

Kategoritë: 
Citomegalovirusi (CMV) në shtatzani

Te pergjithshme Citomegalovirusi (CMV) i perket familjes se herpesviruseve. Ai eshte nje virus me AND dhe eshte virus i zakonshem i cili mund te infektoj kedo. Shume njerez nuk e dine qe e kane virusin dhe rrallehere mund te shkaktoj problem tek njerezit e shendet...

Kategoritë: 
Endometrioza

Endometrioza eshte nje crregulllimi dhimbshem ku indet te cilat normalisht ndodhen brenda ne miter ( endometer ) rriten jashte mitres. Me shpesh prek vezoret, zorret dhe indet pelvike ( pjesa me e poshtme e brendesise se barkut ) Rralle indet mund te shperndahen jashte ketij regjioni. Gjate zhvillimit te semundjes in...

Kategoritë: 
Dispareunia

Percaktohet si dhimbje genitale persisitente apo e herepashersshme gjate ose pas marrdhenieve seksuale. Mund te ndodhin per shume arsye, nga probleme strukturore deri ne ato psikologjike. Simptomat • Dhimbje vetem gjate penetrimit sekusal ( ne hyrje ) • Dhim...

Kategoritë: 
Diabeti i shtatzënisë

Sikur dhe tipat e tjere te diabetit, diabeti i shtatezanise ndikon ne menyren e perdorimit qelizor te glukozes. Vlerat e larta te sheqerit demtojne shendetin e nenes dhe te femijes ne te njejten kohe.Pas lindjes, vlerat e sheqerit normalizohen, por mbetet reziku per te patur diabet te tipit 2 ne te ardhmen....