Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Kirurgji
Fisurat anale ( çarje e anusit apo kanalit anal )

Çfarë janë fisurat anale? Fisura anale është një çarje e anusit apo kanalit anal. Kanali anal është pjesa fundore e zorrës se trashë midis rektumit dhe anusit. Kjo gjendje disi e zakonshme, prek njësoj si meshkujt dhe femrat, të rinjtë dhe te moshuarit. Fisurat janë shumë të zakonsh...

Ikteri (zverdhja)

Çfarë është Ikteri? Ikteri (zverdhja), është çngjyrosje në të verdhë e lëkurës, e membranave të mukozës dhe pjesës së bardhë të syve si rezultat i rritjes së sasisë së bilirubinës në gjak. Ikteri është shenjë e një sëmundjeje në proces. Bilirubi...

Hemorroidet

Çfarë janë hemorroidet? Termi hemorroide i referohet një situate në të cilën venat përreth anusit ose pjesës së poshtme të rektumit janë të fryra dhe të skuqura. Hemorroidet mund të jenë shkak i shtërzimeve për të defe...