Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Ortopedi
Gunga e Dowager (e njohur edhe si kifoza) – shkaqet dhe simptomat

Shumica prej nesh shpenzojnë qindra orë çdo muaj para një kompjuteri dhe kjo padyshim mund të ndikojë në shëndetin tonë. Dhimbja e shtuar në regjionin e qafës, shpina e rrumbullakosur e shëmtuar ose koka e dalë janë disa nga simptomat e problemeve të shfaqura. Cili është trajtimi i duhur? Çfarë mun...

Kategoritë: 
Ndihma e parë gjatë frakturave

NDIHMA E PARË GJATË FRAKTURAVE Rrezet e para të diellit dhe moti i nxehtë i tërheqin fëmijët e vegjël që ta kalojnë kohën e lirë jashtë shtëpisë. Aktivitetet e tyre më të preferuara janë çiklizmi, rrollerat, luajta me top, vrapimi, por lojërat e tyre shumë shpes...

Kategoritë: 
Osteoporoza – “vjedhës i heshtur” i indit kockor

Osteoporoza është sëmundje e kockave e cila redukton dendësinë dhe cilësinë e indeve kockore. Personat me osteoporozë bëhen të ndjeshëm ndaj frakturave që mund të ndodhin për shkak të traumës së vogël ose ngarkesës mbi kockat.  Frakturat më shpesh ndodhin në vertebrat e shtyllës kurrizore, femu...

Kategoritë: