I Avancuar
Kërko
  1. Fillimi
  2. Otorinolaringologji
Marramendja

Marramendja do te thote nje ndjesi e mosbalancimit.Ajo klasifikohet ne dy kategori ne vertigo qe eshte nje ndjenje e ndjesise se rrotullumit me humbje te balancit dhe ndjenja e renjes te fiket. Shkaqet Marramendja shpesh shkaktohet nga f...

Kategoritë: 
Rënjet e dëgjimit

Qka eshte renja e degjimit? Humbja e degjimit eshte nje problem i zakonshem i shkaktuar nga zhurmat, plakja, semundjet dhe trashegimia. Degjimi eshte nje kompleks ne veti qe perfshin mundesine per te zbuluar tingujt dhe aftesia e trurit per ti interpretuar ato tinguj, duke per...

Kategoritë: 
Ushtima ose zhurma ne veshë dhe marramendja

Ushtima ose zhurma ne veshë, Tinitusi, referohet si tingull i zhurmshëm që ndodh në njërin apo në të dy veshët. Tingujt mundë të jenë me zë të butë apo të lartë, të hollë apo të trashë. Te moshat e vjetra mund të jetë si shenjë që paraqet rënien e dëgjimit....

Kategoritë: 
Çfarë është sinusiti?

Infeksioni i sinuseve zakonisht shfaqet pas ftohjes dhe shkakton dhimbje dhe presion në kokë dhe fytyrë. Sinusiti mund të jetë akut (i papritur) ose kronik (afatgjatë). Në rastin e sinusitit kronik, infeksioni ose inflamacioni vazhdon për 12 javë ose më shumë....

Kategoritë: