Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. riprodhues
Anatomia e aparatit riprodhues femëror

Aparati riprodhues femeror ne teresine e vet permbush shume funksione. Prodhon qelizen veze te nevojshme per riprodhim, te quajtur ova ose oocyt. Kjo veze transportohet per tu fertilizuar nga nje spermatoizoid ne tubat e fallopit dhe me pas kalohet per implantim ne miter. Nese nuk ndodh fertilizimi atehere ndodh ren...

Kategoritë: