Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Shtatzënia dhe Riprodhimi
Trupi i njeriut në numra

Trupi juaj përbëhet nga 37 trilionë qeliza të ndara në 200 lloje të ndryshme. 100 miliardë qeliza përbëjnë lëkurën, e cila është organi më i madh në trupin tuaj. 100 miliardë neurone në tru ju lejojnë të përpunoni deri...

Lidhja midis tiroides dhe steriliteti femëror

Steriliteti mund të ketë shumë shkaqe, disa prej të cilave janë më të lehta për t'u trajtuar se të tjerët. Çrregullimet e tiroides ndikojnë një në tre persona dhe mund të jetë një arsye e mundshme për problemet e fertilitetit. Megjithatë, këto çrregullime mund të trajtohen lehtësisht sot dhe nu...

Dhimbjet e barkut gjatë shtatzënisë

Shumë shtatzëna ankohen se kanë dhimbje në bark gjatë shtatzënisë. Edhe pse dhimbjet e barkut nuk janë të rrezikshme gjatë shtatzënisë, këshillohet që të vizitoni mjekun nëse ndjeni dhimbje. Në raste të caktuara, kjo mund të jetë shenjë e një problemi serioz, të cilin vetëm mjeku mund ta diagn...

Fëmijët e konceptuar përmes IVF-së

Fëmijët e konceptuar përmes IVF-së NUK zhvillohen ndryshe: Studimi zbulon se ndryshimi në gjatësinë, peshën dhe trupin e tyre zhduket nga adoleshenca e vonë. Fëmijët me IVF priren të jenë më të vegjël, më të dobët dhe më pak të rëndë në grupmoshat e hershme...

Pirja e duhanit në shtatzëninë e hershme

Është vërtetuar se pirja e duhanit në shtatzëninë e hershme dyfishon rrezikun që fëmijët të bëhen agresivë në moshën 5 vjeçare. Një studim i më shumë se 5000 fëmijëve ka treguar në mënyrë të qartë se nënat e të cilëve kanë pirë duhan në 3 muajt e parë të shtatzënisë së tyre, kishin më shumë shanse të kishin...

Sëmundja e mëngjesit

Sëmundja e mëngjesit është një nga simptomat më të zakonshme dhe më të njohura të fillimit të shtatzënisë. Midis 7 dhe 8 nga çdo 10 gra shtatzëna do të ndjehen të sëmura (përzierje) gjatë shtatzënisë së tyre dhe 5 apo 6 nga 10 në të vërtetë do të përje...