I Avancuar
Kërko
  1. Fillimi
  2. Varësitë
Konsumimi i alkoolit

Konsumimi i çfarëdo sasie alkooli mund të shkaktojë dëmtime të trurit Nuk ka një nivel “të sigurt” të konsumit të alkoolit Në një studim vëzhgimi, të cilit ende nuk i është bërë recensimi, hulumtuesit nga Universiteti i Oksfo...

Kategoritë: 
Përse kemi veshtirësi në lenien e duhanit?

Nikotina që ndodhet në cigare krijon një veti të fortë varësie nga duhani. Personat që rastësisht kanë përdorur edhe kokainë, heroinë dhe alkol dëshmojnë se varësia e nikotinës është më e madhe. Kur pini duhan, pas çdo frymëmarrjeje, nikotina arrin në tru pë...

Kategoritë: 
Çfarë ndodhë me mushkëritë pas lënies së duhanit

Mushkëritë tuaja kanë një aftësi gati “magjike” për të korrigjuar mutacionet kancerogjene të shkaktuara nga pirja e duhanit, por vetëm nëse ndalni konsumin e tij. Deri më tani, mutacionet që çojnë në kancer të mushkërive janë menduar të jenë të përhershme dhe të vazhdueshme, edhe nëse e li...

Kategoritë: 
Duhanpirja dhe shëndeti dentar

Duhanpirja jo vetëm që dëmton shëndetin në përgjithësi por gjithashtu shkakton probleme në gojën tuaj. Duhanpirja mund të shkaktojë kancer në gojë që shpesh është fatale. Pjesët më të shpeshta janë gjuha dhe hapësira e gojës. Duhanpirja mund të sjellë sëmundjen e çamçakëzit. Ajo shkakton gurëza...