Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. gjinekologji
Amenorre (mungesa e menstruacioneve)

Amenorre (mungesa e menstruacioneve) Amenorreja quhet mungesa e menstruacioneve për të paktën 3 muaj, tek një grua që ka pasur më parë menstruacione, dhe mosardhja e ciklit tek një vajzë që ka mbushur moshën 16 vjeç. Shkaku më i shpeshtë i këtij problemi është shtatzënia. Shkaqet e tjera...

Kategoritë: 
Aborti spontan

Aborti spontan Aborti eshte humbja spontane (jo e provokuar) e shtatezanise para javes se 20 te saj Rreth 10-20% e shtatezanive te identifikuara perfundojne ne abort spontan, por numri i humbjeve spontane eshte me i madh, pasi pjesa me e madhe e shtatezanive perfundojne perpara se vete gruaja ta dije qe esh...

Kategoritë: 
Dismenorea

Dismenorea Jane dhimbje apo krampe menstruale shoqeruese te ciklit menstrual. Keto dhimbje mund te nisin me ardhjen e ciklit, ta paraprijne ate, te vazhdoijne deri ne perfundimin e tij dhe me rralle akoma te vazhdojne e disa dite me pas. Mund te jene thjesht besdizese por ne raste te tjera mund te jene te forta aq sa te pengojne aktivitei...

Kategoritë: 
PAP TESTI

Pap testi eshte procedure per te testuar ndryshimet canceroze te qafes se mitres. Perfshin marrjen e qelizave prej qafes se mitres, ne siperfaqen e jashtme te saj, na kanalin e qafes se mitres si dhe muret e siperme te vagines. Perse behet pap testi? Pap testi pe...

Kategoritë: