Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Diabeti
Diabeti tipi 1

Diabeti i tipit 1 është një sëmundje autoimune në të cilën trupi prek qelizat e prodhimit të insulinës në pankreas dhe i shkatërron ato. Çrregullimi autoimun është një çrregullim në të cilën sistemi imun i trupit, që normalisht mbron trupin kundër pushtuesve t...

Kategoritë: 
Çfarë duhet të dini për diabetin

Diabeti (emri i plotë diabeti mellitus) është rezultat i dështimit të trupit për të prodhuar mjaftueshëm hormone të quajtura insulinë dhe/ose trupit për tu bërë rezistent ndaj veprimeve të insulinës. Diabeti është një sëmundje kronike (afatgjatë) që prek shum...

Kategoritë: