Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Sistemi Gastrointestinal
Cirroza e mëlçisë

Mëlçia është gjendra më e madhe e organizmit, që ka edhe funksion metabolik. Cirroza e saj përfaqëson pasojën e vonshme të një dëmtimi afatgjatë, ku inflamacionet e përsëritura të indit të mëlçisë (si psh. ato të shkaktuara nga abuzimi me alkoolin për shumë vite), shkatërrojnë qelizat e saj...

Fisurat anale ( çarje e anusit apo kanalit anal )

Çfarë janë fisurat anale? Fisura anale është një çarje e anusit apo kanalit anal. Kanali anal është pjesa fundore e zorrës se trashë midis rektumit dhe anusit. Kjo gjendje disi e zakonshme, prek njësoj si meshkujt dhe femrat, të rinjtë dhe te moshuarit. Fisurat janë shumë të zakonsh...

Procedura e vendosjes së balonit gastrik

Arritni rezultate pa operacion Procedura e Balonit gastrik është një zgjidhje jo kirurgjikale për t'ju ndihmuar të humbisni në peshë, pa qenë e nevojshme nderhyrja me kirurgji. Nëse keni provuar dietën pa sukses afatgjatë, dhe nuk deshironi të kryeni procedura kirurgj...

Ikteri (zverdhja)

Çfarë është Ikteri? Ikteri (zverdhja), është çngjyrosje në të verdhë e lëkurës, e membranave të mukozës dhe pjesës së bardhë të syve si rezultat i rritjes së sasisë së bilirubinës në gjak. Ikteri është shenjë e një sëmundjeje në proces. Bilirubi...

Hemorroidet

Çfarë janë hemorroidet? Termi hemorroide i referohet një situate në të cilën venat përreth anusit ose pjesës së poshtme të rektumit janë të fryra dhe të skuqura. Hemorroidet mund të jenë shkak i shtërzimeve për të defe...

Akalazia-“Vështërsia në gëlltitje”

Çfarë është akalazia? Akalazia është një sëmundje e rrallë e muskujve të ezofagut (tubit të gëlltitjes). Termi akalazi do të thotë "pamundësi relaksimi" dhe i referohet paaftësisë së sfinkterit të poshtëm ezofageal (muskulit unazor i cili ndodhet midis sfinkterit të poshtëm d...