Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Shëndeti i testikujve dhe kanceri testikular
Kanceri i testisit

Kanceri që zhvillohet në testikuj është quajtur kanceri testikular (kanceri i testisit). Zakonisht vetëm një testikul është prekur dhe kanceri zakonisht haset në testikulin e djathtë. Nëse lihet pa u trajtuar, ai do të shpërndahet në të gjithë trupin. Dy llojet kryesore të kancerit testikular janë s...

Moszbritja e testikujve

Nga çdo 100 djem të lindur, 3 deri në 5 do të kenë mungesë të një ose të dy testikujve nga skrotumi i tyre, qese të vogla të lëkurës ku testikujt gjenden zakonisht. Gjatë zhvillimit të testikujve brenda barkut të foshnjës, lëviz poshtë një pasazh i vogël në i...

Varikocelat

Varikocela është koleksion i venave të zgjeruara siç janë venat me varice, që ndodhin në pjesën e jashtme të testikujve. Zakonisht varikocelat prekin vetëm testikulin e majtë, por gjithashtu mund të preket edhe ai i djathti ose të dy bashkë. Cilat janë simpt...

Steriliteti tek meshkujt

Sterilitet-i identifikohet si pamundësia për të konceptuar/fertilizuar pas 12 muajsh marrëdhënie të rregullt seksuale. Rreth një në 6 çifte mendohet të kenë një problem me konceptimin / fertilizim-in. Rreth 40% e rasteve të infertilitet-it, përfshijnë një faktor ma...