Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Shëndeti Zemrës dhe Infarktet
Presioni i ulët i gjakut

Presioni i ulët i gjakut (hipotension: tension i ulet i gjakut), zakonisht i referohet leximit të presionit të gjakut, në një mesatare nën 100/60 mmHg. Megjithatë, shpesh është i papërfillshëm, derisa të shkaktojë simptoma. Sa ulët është shumë ulët? ...

Angina pektoris (Dhimbja e kraharorit nga zemra)

Termi “angina pectoris” i referohet një shtrëngimi në kraharor. Ajo përcaktohet si një dhimbje prapa kafazit të kraharorit, që është pasojë e çrregullimeve të qarkullimit të gjakut në nivelin e (që furnizojnë me gjak ). Këto çrregullime të qarkullimit ndoshin shpesh për shkak të një ngushti...

Si të ulni presionin e lartë të gjakut

Si të ulni presionin e lartë të gjakut dhe të eliminoni hipertensionin Çfarë është hipertensioni? Hipertensioni, një emër tjetër për presionin e lartë të gjakut, shpesh quhet një "vrasës i heshtur". Kjo është për shkak se ju mund të keni hipertension pa e ditur atë, pa...

Hipertensioni

Çfarë është hipertensioni arterial? Hipertensioni arterial, ose tensioni i lartë i gjakut siç njihet, haset shumë shpesh. Sa më i vjetër të jesh, aq më shumë ka të ngjarë ta kesh atë. Presioni i gjakut është forca e shtypjes që ushtron gjaku kun...