Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Arkiva
Diabeti tipi 1

Diabeti i tipit 1 është një sëmundje autoimune në të cilën trupi prek qelizat e prodhimit të insulinës në pankreas dhe i shkatërron ato. Çrregullimi autoimun është një çrregullim në të cilën sistemi imun i trupit, që normalisht mbron trupin kundër pushtuesve t...

Kategoritë: 
Çfarë duhet të dini për diabetin

Diabeti (emri i plotë diabeti mellitus) është rezultat i dështimit të trupit për të prodhuar mjaftueshëm hormone të quajtura insulinë dhe/ose trupit për tu bërë rezistent ndaj veprimeve të insulinës. Diabeti është një sëmundje kronike (afatgjatë) që prek shum...

Kategoritë: 
10 këshilla si të lini duhanin

Nuk është asnjëherë vonë për të lënë duhanin dhe ka shumë përfitime, pa marrë parasysh se çfarë moshe keni kur ju hiqni dorë. Këtu janë disa këshilla të shpejta për t’ju ndihmuar që të largoni këtë zakon dëmprurës. Këshilla 1 Lënia e duhan...

Kategoritë: 
Astma tek fëmijët nën 5 vjeç

Astma është relativisht e zakonshme tek fëmijët nën 5 vjeç. Edhe pse kjo është një gjendje e rëndë shëndetësore, astma mund të jetë edhe e kontrolluar, duke lejuar që fëmija juaj të jetojë një jetë të plotë dhe aktive. Simptomat e astmës tek fëmijët e vegjël...

Kategoritë: 
Astma tek adoleshentët

Përballja me astmën mund të jetë e vështirë për këdo, dhe për adoleshentët shpesh është e shoqëruar nga sikleti dhe konfuzioni. Këtu janë disa këshilla për të ndihmuar adoleshentët tuaj që të menaxhojnë astmën. Inkurajoni adoleshentët që të edu...

Kategoritë: 
Menaxhimi i astmës për nxënësit

Shkollat suportuese të astmës aktivisht mbështesin të gjithë komunitetin e shkollave në menaxhimin e astmës. Kriteret për akreditimin në Shkollën Suportuese të Astmës: Kurrikulumi i shëndetit shkollor përfshin një prog...

Kategoritë: 
Mbrojtja nga astma dhe alergjitë për fëmijët

Mbrojtja nga astma dhe alergjitë – ekspozimi ndaj kafshëve përpara lindjes Ekspozimi ndaj kafshëve para lindjes mund të mbrojë fëmijët kundër zhvillimit të astmës dhe alergj-ive, sugjeron një studim. Në atë që besohet të jetë studimi i parë i këtij l...

Kategoritë: