Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Shëndeti Fëmijëve
A duhen ushqyer fëmijët me zor?

Sipas specialistëve, të ushqyerit të fëmijëve me zor dhe të ushqyerit përpara ekranit janë dy gabime, të cilat i bëjnë shpesh të rriturit. Këtij mendimi i bashkangjiten, mjekët pediatër dhe psikologët, pra mjekët që kujdesen për shëndetin biologjik të fëmijës. Në terma psikologjikë, kjo ësht...

Kategoritë: 
Fibroza Kistikea

E njohur ndryshe si mucoviscidos, apo semundja fibrocistike e pankreasit është sëmundje auzomale recensive që prek funksionin e të gjitha gjëndrave ekzokrine. Si rezultat do te ketë anomali ne prodhimin e mukusit, sidomos ne mushkri dhe në aparatin tretës si rezultat i deficitit në mekanizmat e transportit...

Shqetësimet e dhëmbëve të parë te fëmijët

Rekomandime nga pediatri për shqetësimet e dhëmbëve te parë te fëmijët. Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm. Ashtu janë edhe simptoma që ata kanë me daljen e dhëmbëve të parë. Disa prej tyre mund ta kalojnë këtë periudhë pa simptoma të veçanta, të tjerë mund të...

Kategoritë: 
Diarrea (barkëqitja)

Çfarë është diarrea? Diarrea, jashtëqitja e ujshme që ndodh më shumë se tre herë në ditë, është një problem i shpeshtë i cili zakonisht ndalon vetë pa asnjë trajtim të veçantë. Megjithatë diarreja e zgjatur në kohë mund të jetë shenjë e ndonjë problemi serioz. Njerëzit me diarre...