Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Këshilla
Ndihma e parë për fëmijët dhe foshnjat

Mësimi i aftësive bazë të ndihmës së parë që mund të shpëtojnë jetën e një njeriu është parësor, por shpesh i neglizhuar. Në situata të papritura, do të jepnim shumë për të ditur se si të ndihmonim një fëmijë që po mbytet, digjet, po p...

Sa ujë duhet të pimë gjatë ditës?

Uji është jashtëzakonisht i rëndësishëm për funksionimin e duhur të trupit tonë. Pavarësisht se është mënyra më e mirë për të shuar etjen, ne shpesh e harrojmë atë, duke u fokusuar në kalori, proteina, yndyrna apo vitamina. Sa ujë duhet të pini në ditë për të parandaluar dehidratimin?...

Kategoritë: 
Antioksidantët dhe vlerat e tyre në organizëm

Çdokush prej nesh ka antioksidantë ose radikalë të lirë të pranishëm në trup. Disa antioksidantë janë të prodhuar nga vetë trupi, ndërkohë që të tjerët mund t’i marrim duke ngrënë ushqime të pasura me antioksidantë. Trupat tanë gjithashtu prodhojnë dhe rad...

Kategoritë: