Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Astma dhe Fëmijët
Astma tek fëmijët nën 5 vjeç

Astma është relativisht e zakonshme tek fëmijët nën 5 vjeç. Edhe pse kjo është një gjendje e rëndë shëndetësore, astma mund të jetë edhe e kontrolluar, duke lejuar që fëmija juaj të jetojë një jetë të plotë dhe aktive. Simptomat e astmës tek fëmijët e vegjël...

Kategoritë: 
Astma tek adoleshentët

Përballja me astmën mund të jetë e vështirë për këdo, dhe për adoleshentët shpesh është e shoqëruar nga sikleti dhe konfuzioni. Këtu janë disa këshilla për të ndihmuar adoleshentët tuaj që të menaxhojnë astmën. Inkurajoni adoleshentët që të edu...

Kategoritë: 
Menaxhimi i astmës për nxënësit

Shkollat suportuese të astmës aktivisht mbështesin të gjithë komunitetin e shkollave në menaxhimin e astmës. Kriteret për akreditimin në Shkollën Suportuese të Astmës: Kurrikulumi i shëndetit shkollor përfshin një prog...

Kategoritë: 
Mbrojtja nga astma dhe alergjitë për fëmijët

Mbrojtja nga astma dhe alergjitë – ekspozimi ndaj kafshëve përpara lindjes Ekspozimi ndaj kafshëve para lindjes mund të mbrojë fëmijët kundër zhvillimit të astmës dhe alergj-ive, sugjeron një studim. Në atë që besohet të jetë studimi i parë i këtij l...

Kategoritë: 
A është e trashëguar astma?

Një sasi e konsiderueshme kërkimesh është duke u zhvilluar në mbarë botën  për të mundësuar dhënien e një përgjigje kësaj pyetjeje. Ne tashmë e dimë se familja ndikon tek astma, por komponenti gjenetik shfaqet si e vetmja pjesë e përgjigjes. Gjenet e astmës...

Kategoritë: 
Astma dhe të porsalindurit

Tek foshnjat e porsalindura (sipas OBSH-së i porsalindur konsiderohet fëmija gjatë katër javëve të para të lindjes), shpesh është e vështirë për të dalluar astmën nga kushtet e tjera më të zakonshme të frymëmarrjes që shkaktojnë kollë dhe vështirësi në frymëmarrje, megjithatë, shumica e kush...

Kategoritë: