Kërkim
i Avancuar
  1. Fillimi
  2. Shendeti
Si të keni një trup të shëndetshëm!

Ka disa gjëra që mund të bëni për të pasur një trup të shëndetshëm: Ushqehuni me një dietë të shëndetshme dhe të qëndrueshme: Për të pasur një trup të shëndetshëm, është e rëndësishme të ushqeheni me një dietë të shëndetshme dhe të qëndrueshme që për...

Kategoritë: 
Diabeti tipi 1

Diabeti i tipit 1 është një sëmundje autoimune në të cilën trupi prek qelizat e prodhimit të insulinës në pankreas dhe i shkatërron ato. Çrregullimi autoimun është një çrregullim në të cilën sistemi imun i trupit, që normalisht mbron trupin kundër pushtuesve t...

Kategoritë: 
Çfarë duhet të dini për diabetin

Diabeti (emri i plotë diabeti mellitus) është rezultat i dështimit të trupit për të prodhuar mjaftueshëm hormone të quajtura insulinë dhe/ose trupit për tu bërë rezistent ndaj veprimeve të insulinës. Diabeti është një sëmundje kronike (afatgjatë) që prek shum...

Kategoritë: 
10 këshilla si të lini duhanin

Nuk është asnjëherë vonë për të lënë duhanin dhe ka shumë përfitime, pa marrë parasysh se çfarë moshe keni kur ju hiqni dorë. Këtu janë disa këshilla të shpejta për t’ju ndihmuar që të largoni këtë zakon dëmprurës. Këshilla 1 Lënia e duhan...

Kategoritë: 
A është e trashëguar astma?

Një sasi e konsiderueshme kërkimesh është duke u zhvilluar në mbarë botën  për të mundësuar dhënien e një përgjigje kësaj pyetjeje. Ne tashmë e dimë se familja ndikon tek astma, por komponenti gjenetik shfaqet si e vetmja pjesë e përgjigjes. Gjenet e astmës...

Kategoritë: 
Kanceri i gjirit

Kanceri i gjirit (Karcinoma mamare, Tumori malinj i gjirit) Përcaktimi Kanceri i gjirit është tipi më i shpeshtë i kancerit tek femrat, me përhapje gjithnjë e më të madhe. Sipas...

Vetkontrolli i gjirit

Ekzaminimi Çfarë është vetkontrolli i gjirit? Vetkontrolli i gjirit është një metodë e thjeshtë që shërben për të zbuluar probleme të ndryshme të tij, në faza të hershme. Është tepër e rëndësishme  që çdo grua ta praktikojë këtë, në mënyrë që të mund t...

Kategoritë: