I Avancuar
Kërko
 1. Fillimi
 2. Doktorët
 3. Daut Gorani
Daut Gorani Daut Gorani

Dr. sci. med. Daut Gorani

 • Dr. sci. med. Kardiolog
 • 2 Përshtypjet

Rreth “Dr. sci. med. Daut Gorani”

Shërbime të Ofruara

Mjekësi Interne
Mjekësi Interne
Kardiologji
Kardiologji 7 Shërbime
ECHO Kardiografi
Doppler i qarkullimit periferik
Doppler e karotideve
Ekzaminim ultrasonografik i zemrës,
Elektrokardiogram (EKG) dhe interpretim
Test i stresit koronar
Matje e tensionit të gjakut 24 orë
Kardiologji Invazive
Kardiologji Invazive

Eksperiencë

 • Kardiologji Invazive ( 2011 - I Pranishëm ) Qendra Klinike Universitare e Kosovës
 • Sub-specializim në Kardiologji ( 2009 - 2011 ) Qendra Klinike Universitare në Sarajevë
 • Kardiologji Invazive ( 2002 - 2009 ) Qendra Klinike Universitare e Kosovës
 • Reparti i Mjekësisë Interne ( 1999 - 2002 ) Spitali Rajonal Pejë
 • Doktori i Mjekësisë Misioni në Kosovë ( 1999 - 1999 ) OSCE
 • Doktor i Mjekësisë, Misioni në Kosovë ( 1998 - 1998 ) Doctors without borders (MSF)
 • Rezidenca e Mjekësisë Interne ( 1997 - 1998 ) Qendra Klinike Universitare në Beograd
 • Rezidenca e Mjekësisë Interne ( 1995 - 1997 ) Qendra Klinike Universitare e Kosovës
 • Profesor ( 1995 - 1995 ) Shkolla e Mesme e Mjekësisë, Pejë
 • Reparti i Mjekësisë Interne ( 1992 - 1995 ) Spitali Rajonal Pejë

Edukimi

 • Shkollën fillore ( 1970 - 1978 ) Shkollën fillore në Pejë, Kosovë
 • Gjimnazin ( 1978 - 1982 ) Gjimnazi në Pejë, Kosovë
 • Doktori i Mjekësisë ( 1983 - 1992 ) Fakulteti i Mjekësisë në Sarajevë, Bosnje dhe Hercegovin
 • Internist ( 1994 - 2000 ) Specializimi në Mjekësinë e Interne, Qendra Klinike Universitare e Kosovës-Prishtinë
 • Master në Shkencat Mjekësore ( 2002 - 2009 ) Master në Shkencat Mjekësore , Fusha e Mjekësis Interne, Fakulteti i Mjekësisë, Prishtinë
 • Sub-specializim në Kardiologji ( 2009 - 2011 ) Qendra Klinike Universitare në Sarajevë
 • PhD në Kardiologji ( 2010 - 2014 ) Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti në Sarajevë

“Dr. sci. med. Daut Gorani” Përgjigjet

 • Përgjigje

  Prolapsi i valvules mitrale (Sëmundja e Barllow-it) eshte nje dukuri e lindur mjekësore e cila mund të jetë e grades së ndryshme. Në rastet kur është shumë i theksuar prolapsi shkakton cregullime hemodinamike, dhe mund të indikoj edhe operimin. Në rastet e prolapsit trivial (të lehtë), nuk parashifet ndonjë korigjim kirurgjik, por, nëse ka shqetësime pacienti si: kapërcime, therrje gjoksi, palpitacione, takikardi etj rekomandohet përdorimi i batabllokuesve p.sh. bisoprolol, nebivolol, atenolol, metoprolol etj. Poashtu nëse prolapsi nuk është i grades së lartë, mund të vizitohet edhe palestra për ushtrime fizike. Për velrësim korrekt, pacientja mund të vjen për një ekzaminim ekokardiografik. Përndryshe pajtohem me rekomandimet e kolegëve lidhur me ushqimin dhe pijet.

 • Përgjigje

  Pershendetje, megjithëse me vështirësi po e lexoj raportin, e kuptova që bëhet fjalë për ASD defekt i septumit interatrial. Eshte një ves i lehtë nëse është vrima e vogël. Dr. Luli është Ekosonografist i shkëlqyeshëm dhe me arsye e ka rekomandu Ekokardiografinë transezofageale (TEE) dhe me saktesisht vendoset diagnoza. Pastaj vendoset me e mbyllë me qadër apo me operacion, varësisht sa është defekti i madh. Nëse defekti është i vogël ban të mbyllet me qadër, nëse defekti është i madh, mbyllet me operacion. Suksese në mjekim!

Artikujt

COVID-19 dhe pasojat e infeksionit tek të sëmurit kardiovaskular?
Daut Gorani Daut Gorani
Hipertensioni në shtatzëni, EPH gestozat
Daut Gorani Daut Gorani
 • Shpërndaje Profilin: